Kooikerhondjes van de GANTELHOEVE: Camiel, Famke†, Dieke en Lobke

Even voorstellen
Wie gaan er schuil achter de kooikerhondjes van de Gantelhoeve ?

Omdat u misschien graag wil weten wie we zijn stellen we ons hierbij aan u voor. Wij zijn Willem en Aukje van der Hoeven en wonen in het buitengebied (Uppel) van Almkerk in Noord-Brabant.

Wij zijn de trotse eigenaren van vier kooikerhondjes. De oudste is Camiel een reu uit 2004, de tweede is Famke† een teefje uit 2007, de derde is Dieke een teefje uit 2011 en de vierde is Lobke uit 2015. Met deze hondjes hebben we hele lieve kameraden in huis waarmee wij er ook graag op uittrekken en heerlijke wandelingen maken. Ook gaat Aukje met de honden naar behendigheid waaraan zowel zij als de honden heel veel plezier beleven.

In Frankrijk is onze liefde voor dit prachtige ras begonnen doordat onze vakantieburen op de camping er een bij zich hadden.

Toen er eenmaal een reu in huis was leek het ons mooi wanneer er van hem ook eens nakomelingen zouden rondlopen. Zodoende zijn wij het traject ingegaan om Camiel als dekreu te kunnen gebruiken.

Maar ja van het een komt het ander, en leek het ons ook leuk een teefje in huis te hebben en (wanneer dit zou kunnen) bij haar nestjes te fokken. Zodoende kwam Famke bij ons in huis en daarna ook nog Dieke en Lobke.
Willem en Aukje met Camiel en Famke in Spanje
De kennelnaam
Omdat we hopen meerdere nestjes in de toekomst te gaan fokken hebben wij ook een kennelnaam aangevraagd. Deze is toegekend onder de naam "van de Gantelhoeve".

De keuze van deze naam heeft te maken met het riviertje de Gantel welke vlak bij ons stroomt en dat de straat waarin wij wonen naar dit riviertje is genoemd. Dit samengevoegd met (het grootste) gedeelte van onze achternaam kwamen we tot de naam "Gantelhoeve".
Copyright Willem en Aukje van der Hoeven 2016