Kooikerhondjes van de GANTELHOEVE: Camiel†, Famke†, Dieke†, Lobke, Jitske en Silke

Kennismaken met Dieke.
Dieke is onze derde kooikerhondje.
Het lag in de bedoeling om ook met haar te gaan fokken. Helaas bleek tijdens het wisselen van de tandjes dat zij een onderbeet ontwikkelde. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met haar te fokken.
Wij hebben Dieke nu als een gezellig huishondje en beleven een hoop plezier aan haar.
Dieke Dieke
Dieke (Sientje) is een dochter van onze eigen Reu Camiel van de Stam de Duffelt en Sinn Sypke van de Zwarte Bellen Hoeve.
Dieke Dieke is geboren op 6 November 2011 en komt uit een nestje van 5 Teefjes en 2 Reutjes.
We hebben haar op 30 december 2011 opgehaald. Ze kwam toen tussen de pups die wij zelf nog in huis hadden van een nestje van Famke en Sissel. Tussen deze pups had ze het al gauw naar haar zin en voelde zich dan ook snel thuis

Toen onze eigen pups allemaal uit huis waren konden we eindelijk de volle aandacht geven aan de opvoeding van Dieke. We namen haar mee op de wandelingen (in een draagzak) met Camiel en Famke wat ze prachtig vondt. Ook ging ze mee naar winkels en restaurants etc. zodat ze veel indrukken opdeed.
Dieke heeft natuurlijk de puppycursus gevolgd en zit nu op gehoorzaamheid en behendigheid.

Dieke is een energiek, gezellig, eigenwijs en leergierig hondje die zich helemaal bij ons thuis voelt en onze andere honden hebben haar goed geaccepteerd.
Dieke Dieke mei 2016
In Goede herinnering: Dieke Geb. 26-11-2011 – † 07-03-2023
We hebben onze Dieke moeten laten inslapen op 07 maart 2023.
Ze mocht een goede 11 jaar oud worden en al die tijd deel uitmaken van ons gezin en het roedeltje honden.
Dieke
Dieke liggend voor Jitske, Silke en Lobke
Ze was niet het gemakkelijkste hondje die we er tussen hadden. Door nare ervaringen als pup was ze altijd op haar hoede voor andere honden en als het kon ging ze (zeker voor de grote) een stukje om. Wij lieten haar, want we wisten dat ze verderop weer zou staan te wachten op ons.
Voor ons was het een heel lief hondje die graag mee ging wandelen.

Verder had ze, zeker in haar jonge jaren, een enorme jachtpassie. DIt gecombineerd met het feit dat ze er als een kip zonder kop vandoor ging zorgde er nogal eens voor dat ze de weg terug niet meer kon vinden.
Dat werd voor ons dus zoeken. De oplossing vonden we in "Tractive" waarmee we feiloos haar positie konden bepalen en haar dan ook weer terugvinden. We kwamen er daardoor achter dat ze niet zomaar een stukje verderop in het bos was, maar wel kilometers verderop kon zijn. Ze had in iedergeval dan wel haar beweging.


De laaste jaren bleek dat ze een tumor had waaraan ze is 2 x is geopereerd. Helaas kwam deze voor een derde keer weer terug.
We hebben moeten besluiten dat het voor haar beter was om niet nog een keer te opereren.
We hebben zo goed als mogelijk voor haar gezorgt en naar ons beste weten haar een fijn hondenleven gegeven.
Toen we begin maart zagen dat ze ineens hard achteruitging hebben we het moeilijke besluit moeten nemen haar te laten gaan.

Ook Dieke missen we, maar weten dat het zo goed is.

Dieke Dieke Dieke Dieke
Copyright Willem en Aukje van der Hoeven 2023