Kooikerhondjes van de GANTELHOEVE: Camiel†, Famke†, Dieke†, Lobke, Jitske en Silke

Het eerste nestje van Famke
Pagina menu:
-> De Combinatie
-> De dracht
-> De geboorte
-> Verslag per week
-> Groeitabel
-> Foto's van het nestje
-> Foto's hoe gaat het met de pups
Het eerste nestje van Famke is geboren uit de combinatie: Famke met pups
Vader Moeder
Camiel van de stam de Duffelt Famke (Stippy)
NHSB nr. 2531131 NHSB nr. 2681595
Op 26-05-2010 is het eerste nestje van Famke geboren. (2 Reuen en 3 Teefjes)

Bregje Boijke Benthe
Bregje Bregje Boijke Boijke Benthe Benthe
Bouke (Joey) Bonnie (Luna)
Bouke Bouke Bonnie Bonnie
Top
Verloop van de dracht Famke
Famke Later dan verwacht is Famke dan toch loops geworden. We constateerden de loopsheid op 13 maart 2010.

Op 25 maart hebben we bij haar bloed laten prikken op progesteron, waaruit bleek dat zij gedekt kon worden, wat nog dezelfde dag is gebeurt.
Op 23 April zijn we voor een echo geweest om te zien of Famke ook drachtig is. Op de echo konden we 5 puppy's zien. De verwachte geboortedatum is rond 27 Mei 2010.
Famke 6 weken drachtig Op de foto links is Famke 6 weken drachtig. Het gaat heel goed met haar en we merken nu duidelijk dat haar buikje begint te groeien

Op de foto's hieronder is Famke inmiddels 7 weken drachtig en gaat het erg goed met haar.
Ze is nu iets meer dan 2kg zwaarder geworden. Heel zachtjes kunnen we ook al de pups bij haar voelen bewegen.

Famke 7 weken drachtig Famke 7 weken drachtig

Famke is hier in de negende week. Het worden voor haar de laatste loodjes. De pups zijn nu heel duidelijk bij haar te voelen. Doordat haar eetlust flink is toegenomen is ze geobsedeerd voor alles wat eetbaar is. Het wandelen gaat wel steeds langzamer en we moeten kleinere stukjes gaan lopen, maar ze houd zich kranig. Maar als er tijdens de wandeling toch iets erg interessants langs de waterkant volgens haar is gevonden kan ze nog volop in actie komen.

Famke 9 weken drachtig

Famke 9 weken drachtig
Top
De geboorte
Dinsdagmorgen 25-05-2010 daalde de temperatuur van Famke naar 36,5 graden en wisten we dat het niet lang meer zou gaan duren voordat de pups geboren zouden gaan worden.
Woensdagmorgen 7.00 uur verloor ze vocht en begonnen de weeën. Omdat de weeën nogal lang duurde zonder enige vooruitgang gingen we op advies van de dierenarts een klein stukje met haar autorijden. Het laat zich raden dat Famke in de auto haar eerste pup heeft geworpen. Gelukkig hadden we alles bij ons. Na eerst het pupje verzorgt te hebben zijn we snel naar huis gegaan waar de overige pups zijn geboren.
Famke heeft zich kranig gehouden en verzorgde gelijk de pups die geboren werden. De navelstreng werd direct doorgebeten, en de placenta had ze al opgegeten voor we er goed en wel erg in hadden.
Top
verslag per week
De 1e week
Na de 1e week kunnen we zien dat het erg goed gaat met Famke en haar pups. Het is prachtig om te zien hoe Famke een moedertje is geworden en haar pups verzorgt. Famke zoogt haar pups prima, die dan ook hard groeien. Op 1 pupje na zijn de geboortegewichten al verdubbelt.
De 2e week
Het gaat goed met Famke en haar pups. De pups drinken nog bij hun moeder, en we hoeven ze nog niet bij te voeren. Ze worden steeds levendiger en proberen al op hun pootjes te lopen. Bij de melkbar is het soms dringen om de beste plaats. De  oogjes van alle pups zijn nu ook open.
De 3e week
De pups worden met de dag levendiger. Ze kunnen inmiddels al flink met elkaar stoeien en maken al aardig wat kabaal. De werpkist hebben we inmiddels vergroot zodat ze meer ruimte hebben. Het lopen gaat steeds beter en sneller. Deze week hebben ze ook hun eerste wormenkuur gehad. Ook zijn we begonnen met ze al een klein beetje pap te geven, wat een heerlijke knoeiboel werd. De eerste bezoekers zijn ook geweest.
Famke met pup week 6 De 4e week
De pap gaat er inmiddels in als zoete koek. ze weten nu goed hoe ze dit moeten eten. Ook hebben ze al hun eerste vlees gehad. Dat was wel erg lekker. Ze stoeien steeds meer met elkaar en onderling zijn er flinke krachtmetingen wat met een hoop gekef en gegrom gepaard gaat. Ook ontdekken ze steeds meer het speelgoed.
De 5e week
Deze week zijn de pups voor het eerst in de tuin geweest. Dit was een hele belevenis voor ze. Ze rennen, stoeien en spelen naar hartenlust en Famke doet heerlijk met ze mee. Ook Camiel houd een oogje in het zeil en de pups proberen af en toe ook met hem te spelen. Ook nu weer zijn de pups flink gegroeid. De nageltjes zijn weer geknipt en ze hebben voor de 2e keer hun wormenkuur gehad.
De 6e week Pups op de markt
De pups zijn inmiddels gewend aan de tuin en spelen er naar hartenlust. Met dit warme weer zijn ze ook graag even in het zwembadje wat we met een klein laagje water voor ze hebben neergezet. Aan het begin van de week zijn we met geweekte brokjes begonnen. Dit is ook erg lekker, maar het vlees (wat ze af en toe krijgen) is toch veel lekkerder. Later in de week zijn we overgegaan naar droge brokjes wat prima gaat. Elke dag weer genieten we ervan om de pups te zien opgroeien. De pups herkennen duidelijk onze stemmen en komen dan ook direct naar ons toe als ze ons horen.
De 7e week
Het is een drukke week geweest voor de pups. Van de Raad van Beheer zijn ze langs geweest om de pups te chippen en zijn we met ze bij de dierenarts geweest voor hun eerste inenting. Dit is allemaal prima verlopen. Deze week konden we dan ook voor het eerst met de pups op pad om ze verder te socialiseren. De pups hebben we in de auto geladen en zijn naar de markt gegaan om daar met de pups in de bolderkar rond te lopen. (waar we anders een kwartier over deden koste ons nu anderhalf uur) Ook hebben de pups hun eerste kennismaking gehad met voor hun twee vreemde honden. Nadat ze eerst vanonder de bolderkar de situatie even moesten bekijken, kwamen ze te voorschijn en hebben ze naar hartenlust gespeeld.  De nageltjes zijn ook weer geknipt en hebben ze hun 3e wormenkuur gehad.
De 8e week
De pups spelen naar hartenlust in huis en in de tuin. Het zwembadje en de zandbak zijn hun favorieten. Lekker plonsen in het water en graven in het zand. Inmiddels ligt er bijna meer zand buiten dan in de zandbak. Ook een simpel bloempotje kan prachtig zijn om mee te spelen of van de ander af te pakken. Famke blijft alles goed in de gaten houden en speelt volop met de pups. Deze week heeft ook het nestbezoek plaatsgevonden namens de Vereniging "Het Nederlandse Kooikerhondje". Komende week zal de week van het afscheid gaan worden. In het weekend van 24 Juli zullen er 3 pups met hun nieuwe baasjes meegaan. De ander 2 pups blijven nog iets langer zodat we daar nog even van kunnen genieten.

pups in bolderkar Het afscheid
Voordat de pups naar hun nieuwe baasjes zouden gaan zijn we nog lekker met ze op stap geweest. Met de pont naar Gorinchem gevaren en met de pups in bolderkar daar rondgekeken. Ook lekker in het bos bij Chaam geweest waar de pups naar hartenlust hebben kunnen spelen.
Op Zaterdag 24 Juli was het zover dat Bregje als eerste pup door haar baasjes opgehaald zou worden. Zij is meegegaan naar Heemskerk. Zondag 25 Juli ging Bouke mee met zijn nieuwe baasje naar Drieslinter in België en Maandag 26 Juli ging Benthe mee naar Lopik.
Het werd nu een stuk stiller in huis. Alleen Boijke en Bonnie waren nu nog bij ons. We hebben ze nog een keer met de bolderkar meegenomen naar het bos in Chaam en Oosterhout. De pups genoten van het heerlijk rondwandelen in het bos, vooral wanneer ze los mochten lopen. Wanneer we daarna op een terrasje wat gingen drinken vielen de pups tevreden in slaap.
Vrijdag 30 Juli was het dan toch echt de beurt aan Bonnie om mee te gaan met haar nieuwe baasjes naar Nootdorp.
Alleen Boijke was er nu nog waar we nog een weekje van mochten genieten. Alles in huis hebben opgeruimd en op zijn plaats teruggezet en kreeg Boijke zijn eigen plaats in de woonkamer. In deze week ging hij fijn met ons mee in de draagzak wanneer we met Camiel en Famke gingen wandelen. Het was wel heel leuk nog een weekje met Boijke , maar het nadeel is dat je je wel erg gaat hechten aan een puppy dat zo heerlijk bij je in huis rond sjouwt, je altijd blij begroet, je tuin omspit en alles in huis wil onderzoeken. Uiteindelijk ging ook Boijke naar zijn nieuwe baasjes die hem Donderdag 5 Augustus kwamen halen en ging hij mee naar Bemmel.
Het is nu wel errrrrg rustig in huis. Maar terugkijkend hebben we van de eerste tot de laatste dag genoten van het nestje en was het mooi om te zien hoe de nieuwe baasjes blij zijn met hun nieuwe huisgenootje.
Top
Groeitabel
Tijdstip geboren Geslacht Naam Geboorte Gewicht Gew. na 1e week Gew. na 2e week Gew. na 3e week Gew. na 4e week Gew. na 5e week Gew. na 6e week Gew. na 7e week Gew. na 8e week
12:50 Teefje Bregje 237 Gr 498 Gr 711 Gr 1003 Gr 1407 Gr 1708 Gr 2053 Gr 2406 Gr 2735 Gr
13:32 Reu Boijke 259 Gr 561 Gr 756 Gr 1040 Gr 1425 Gr 1751 Gr 2070 Gr 2410 Gr 2730 Gr
13:42 Teefje Benthe 238 Gr 460 Gr 666 Gr 959 Gr 1285 Gr 1637 Gr 1916 Gr 2263 Gr 2670 Gr
14:07 Reu Bouke 233 Gr 530 Gr 770 Gr 1047 Gr 1474 Gr 1834 Gr 2179 Gr 2580 Gr 2980 Gr
14:30 Teefje Bonnie 246 Gr 506 Gr 711 Gr 1037 Gr 1310 Gr 1653 Gr 1930 Gr 2340 Gr 2782 Gr
Top

Foto's per week van het nestje.

Nestje Famke 2010 Bregje Bregje Pups Pups
Pups Pups Pups Pups Pups
Top
Hoe gaat het met de pups.
Wij zijn bij alle pups op bezoek geweest om pups de stambomen langs te brengen en te zien waar ze terecht zijn gekomen.
Het was heel leuk om bij de pups langs te gaan en te merken hoe blij ze waren om ons te zien. Ze herkenden ons nog en renden gelijk op ons af. Ook Famke en de pups herkenden elkaar nog, hoewel Famke wel even moest laten merken dat zij de meerdere was.
We hebben met de pups ook even lekker buiten gelopen wat de pups en onze honden heerlijk vonden.
Het is fijn om te merken dat de pups een goed thuis hebben gekregen en dat het heerlijke vrije en vrolijke hondjes zijn geworden.
Famke_hilversum
Groepsfoto 21-05-2011
Ter gelegenheid van de 1e verjaardag van de pups op 26 Mei 2011 hebben we op 21 mei 2011 een wandeling in het losloopbos bij Chaam gemaakt met de pups en hun baasjes. Ook de andere honden van de baasjes waren natuurlijk welkom.
Alleen Joey (Bouke) kon deze dag er helaas niet bij zijn.
Op de groepsfoto van links naar rechts Luna (Bonnie), Famke, Camiel, Benthe, Bregje en Boijke
Het was heel leuk om elkaar weer eens te zien en met het weer troffen wij het. De honden hebben heerlijk kunnen rondrennen in het bos. Na afloop van de wandeling moesten de baasjes op het terras van de Steengroeve natuurlijk lekker uitrusten en bijkletsen.

Nestje Famke 2010 Nestje Famke 2010 Nestje Famke 2010 Nestje Famke 2010
Top
Copyright Willem en Aukje van der Hoeven 2023